Asikkalan Marttayhdistys ry

Etusivu / Yhteystiedot / Toiminta / Kuvagalleria / Reseptejä ja ohjeita / Historia / Pöytäkirjat ja säännöt / Jäseneksi / Linkkejä

Toiminta 2022

Marttalan kursseista tietoa Itä-Hämeen Marttojen sivuilta. Kursseille voimme lähteä kimppakyydeillä, ilmoittaudu suoraan Marttalaan.

Toimintasuunnitelma 2022

Tapahtumat ovat tässä vaiheessa ideoita ja ehdollisia, koska niiden toteuttaminen on kiinni pandemiarajoituksista.

Yhdistystoiminta

• Vuosikokous järjestetään 20.3.2022. Hallitus kokoontuu tarpeen mukaan.

• Marttaillat noin kerran kuussa, aiheita: lukupiiri ja lukuvinkit, perinteinen marttailta, vuoden 2022 teemana on kohtaaminen ja yhdenvertainen arki.

Talkoo- ja hyväntekeväisyystoiminta

• Luovutetaan penninvenyttäjän keittokirja kahdelle peruskoulun päättävälle asikkalalaiselle nuorelle.

• Neulotaan sukkia lastensairaalaan ja vanhuksille sekä osallistutaan erilaisiin Marttaliiton tempauksiin.

• Pidetään laulu- ja kahvi-ilta vanhuksille Oltermannin Paimen tilassa syksyllä.

• Osallistutaan lokakuussa puurotapahtumaan.

• Luovutetaan vuosikokouksen kahviraha yhteisvastuukeräykseen.

Koulutus / neuvonta

• Osallistutaan piirin kursseille.

• Järjestetään iltapäivä, jossa opitaan joku uusi taito yhdessä esim. ryijyn tekoa tai tuftausta.

• Järjestetään kännykänkäyttöilta ja samalla Martat sovelluksen perehdytys

• Käsityöpiiri kokoontuu aina parillisen viikon maanantaina klo 17.30 alkaen Anja Koskisen luona.

• Pistokkaiden vaihtoa voidaan tehdä esim. vuosikokouksen yhteydessä.

• Pyydetään syksyllä pankin edustaja kertomaan edunvalvonta-asioista ja pankkiturvallisuudesta.

• Järjestetään syksyllä ruokakurssi teemalla aasialainen keittiö

• Puutarharetki alkukesästä (esim. 11.6. Mustilan arboretumiin) ja avoimet puutarhat tapahtumaan osallistuminen vapaa-ehtoispohjalta.

• Marttailuviikko (viikko 20) 16.-22.5 teemana lavakaulusviljely. Pirjo Mikkola-Mannisen luona lavakaulusviljelyyn liittyvä ilta.

• Sieniviikko 28.8.-5.9. Marttojen ja Suomen Ladun sieniretket

• Lokakuu on puurokuu

Virkistystoiminta

• Maailman suurin martta-ilta 13.9.2022

• Kokoonnutaan keväällä esim. ulos ja tehdään käsitöitä

• Järjestetään teatteri- ja musikaaliretkiä.

• Luontoretki Lapakiston luonnonsuojelualueelle, hyvinvointipäivä esim. geokätköilyn merkeissä.

• Pikkujoulut. Kahvihetket kahviloissa. Martan päivänä lounas/kahvit

• Kätevä- ja tekevä messut vapaaehtoisesti.

Kahvitukset

• Kunnanvaltuuston kokousten, kutsuntojen ja yhteismarttojen kanssa kesäasukkaiden kirkkopyhän kahvitus. Eri tilaisuuksien kahvitukset pyydettäessä.